fbpx
Close

Protsendikuningas Raadik vedas Savo võiduni, Laagilt koguni 31 punkti!

Andrus Raadik. | Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Andrus Raadiku koduklubi Savo Volley teenis eile Soome meistriliigas taas kolm punkti, kui alistas koduväljakul 3:0 (15, 17, 18) Lakkapää.

Eesti koondise nurgaründaja tegi endale omaselt stabiilse partii, kogudes lühikesest mängust hoolimata 15 punkti (+9). Temast resultatiivsem oli vaid Savo diagonaal Eetu Häyrinen, kes tõi 17 punkti (+12).

Savo teenis võidu seejuures kolme põhimeheta mängides, sest nii Soome koondise pikaaegsed alustalad Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala kui ka Soome liiga tugevaima käega Miro Määttänen kaasa ei teinud.

Savo on kogunud kuue mänguga 15 punkti ja paikneb liigatabelis teisel kohal. Juhib kaks mängu rohkem pidanud Oulu Etta 16 punktiga. Lakkapääl on kaheksa mänguga kirjas vaid 6 punkti. Raadik on liiga individuaalses statistikas kõige kõrgemal kohal nii rünnaku- kui vastuvõtuprotsendi (53% ja 60%) poolest, paiknedes vastavalt esimesel ja neljandal kohal.

Soome naiste meistriliigas oli üks tiitlipretendente Salo Viesti võõrsil hädas Vampulaga. Eesti koondise diagonaalründaja Kertu Laak tõi üleplatsinaisena suisa 31 punkti (+18) ja vedas Viesti lõpuks ikkagi 3:2 (20, -20, 21, -21, 11) võiduni. Kaotajate üks silmapaistvamaid mängijaid oli Eliisa Peit, kes sekkus mängu vahetusest ja kogus 12 punkti (+9).

Liigat juhib Nette Peidi koduklubi Kangasala 15 punktiga, järgnevad Hämeenlinna 12 ja Viesti 11 punktiga. Vampula on 4 punktiga seitsmes.

scroll to top