fbpx
Close

Hollandis toimuvale EM-finaalturniirile on kaasa elama minemas üle ootuste suur arv eestlasi!

Eesti võrkpallikoondis oma lipu ja poolehoidjatega. | Foto: volley.ee

Eesti rahvusmeeskonna EM-finaalturniiri alagrupimängudele on pool aastat enne avamängu algust soetanud pileti juba enam kui pooltuhat eestlast.

Võrkpall24.ee võttis piletimüügi-teemal ühendust Eesti võrkpalliliidu turundusjuhi Toomas Varaga, kes andis põhjaliku ülevaate hetkeseisust.

Toomas, kuidas on sujunud piletimüük Eesti koondise mängudele EM-finaalturniiril?

Piletimüük on sujunud üle ootuste hästi. Kuna istekohad pole Rotterdami ja Amsterdami saalis määratud, siis eeldasin, et inimesed ei kiirusta eriti, sest EM-finaalturniirini on aega veel palju. Selgub aga, et meie fännid on olnud esimestel nädalatel üllatavalt aktiivsed. Hollandi alaliidu andmetel on praeguse seisuga Eestist ostetud 450 – 600 piletit. Veidi üllatuslikult on praegu populaarsemad Rotterdami kolm päeva, kus näiteks 14. septembri Eesti – Montenegro mängule on minemas juba üle 600 eestlase, samas kui meile logistiliselt lähemale Amsterdami, kus Eesti mängib alagrupi viimased mängud Hollandi ja Ukrainaga, on soetatud veidi vähem kui 500 piletit.

Kas see tähendab, et nendel, kes jätavad otsustamise hilisemaks, on oht Eesti mängude piletitest hoopiski ilma jääda?

Hollandi alaliiduga sai algselt kokku lepitud, et Eesti fännidele reserveeritakse kõikidele mängudele 700 kohta (Rotterdamis on päevapiletid, Amsterdamis mängupiletid – toim.). Kuna piletite vastu oli huvi prognoositust suurem, siis paar päeva tagasi tegime hollandlastega uue kokkuleppe, millega tõsteti Rotterdami broneering 1000-ni. Paraku Amsterdamis toimuvatele Eesti – Holland ja Eesti – Ukraina mängule nad meile pileteid juurde lubada ei saa. Selline otsus on mõneti ka mõistetav, sest erinevalt Rotterdami saalist, kus on istekohti 5200, mahutab Amsterdami Sporthallen Zuid vaid 2300 pealtvaatajat.

See tähendab, et koostöös korraldajatega suudame me garanteerida Eesti fännidele piletid just sellises mahus – Rotterdami 1000 ja Amsterdami 700 – ning kui maht on täis, siis peavad fännid juba ilma Eesti võrkpalliliidu abita ise nuputama, kuidas õigele mängule pilet osta. Niisiis, kui on kindel plaan sõita septembris Hollandisse meie poistele EM-ile kaasa elama, siis tasub nüüd ja kohe mängupiletid ära osta. See pole siin mingi müügijutt, vaid soovitus neile, kes ei taha pärast tühjade kätega jääda.

Euroopa Meistrivõistluste finaalturniir

Alagrupimängud:

  1. sept. Eesti – Poola (Rotterdam)
  2. sept. Eesti – Montenegro (Rotterdam)
  3. sept. Eesti – Tšehhi (Rotterdam)
  4. sept. Eesti – Holland (Amsterdam)
  5. sept. Eesti – Ukraina (Amsterdam)
scroll to top