fbpx
Close

Kristel Moor: selliste hetkede nimel me ju võrkpalli mängimegi

Kristel Moor (seltskonna pikim) kolmapäevases mängus punktivõidu üle rõõmu tundmas. | Foto: CEV

Eesti võrkpallinaiskonna kahes otsustavas võidumängus oli suur roll Kristel Mooril, kes vahetas positsiooni, et koondise temporündajate defitsiidile pärast Eliise Hollase vigastust leevendust tuua.

“Tunne on suurepärane,” sõnas 24-aastane Moor vahetult pärast kolmapäevast võitu Soome üle ja EM-finaalturniiri pääsme tagamist. “Me tulime seda mängu võitma, aga nüüd võitsime ka alagrupi. Nii palju emotsioone! Suurepärane!”

“Selles mängus oli veidi teistmoodi kui Rootsi vastu. Siin tuli esimene geim hästi välja, aga teises geimis lagunesime. Pärast teist geimi tulime kokku ja ütlesime endile, et me suudame seda. Usk ei kadunud.”

“Selliste hetkede nimel me ju võrkpalli mängimegi. Ja veel koondisega nii kõrgele jõuda… Oli väga tore, et naiste koondis uuesti loodi. Sealt hakkasime kogu seda asja üles ehitama,” meenutas Moor.

“Meie suvi lõppes positiivsel noodil. Teadsime, et selline võimalus (EM-finaalturniirile pääseda) on olemas. Aga seda ma küll ette näha ei osanud, et ma põhikoosseisus temporündajana valikturniiri lõpetan.”

Tõepoolest, Moor oli küll noorena Eestis võrkpalluriks sirgudes temporündaja, ent hakkas aastate eest välismaale siirdudes hoopis diagonaalründaja positsioonil mängima. Ka Prantsusmaa esiliiga liiderklubis Terville’is kasutatakse teda just diagonaalis.

“Ma hea meelega harjutaksin edasi temporündaja kohal mängimist, aga klubisse on mind palgatud diagonaalründajaks. Eks ole näha, mida koondisesuvi selles osas toob. Mulle on temporündaja koht tegelikult alati meeldinud, see on võib-olla isegi rohkem lihasmälus sees. Diagonaaliks õppisin ju alles hiljem ümber,” sõnas Moor.

Olgugi et Terville võitleb Prantsusmaal koha eest meistriliigas ja temaga koos mängivad nimetatud võistkonnas veel kolm Eesti koondislast, ootab Moor juba praegu suure põnevusega ajaloolist suve.

“Absoluutselt! Ei jõua juba maikuud ära oodata, kui saab jälle koondises mängida,” ütles ta õhinal.

Kertu Laak ja Kristel Moor Tartus Rootsi-mängu ajal vastaste rünnakut edukalt blokeerimas. | Foto: Gertrud Alatare/volley.ee
scroll to top