fbpx
Close

Sõnumeid Poolast: Teppan loobub Korea draftist, uus klubi on silmapiiril

Renee Teppan. | Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondise diagonaalründaja Renee Teppan valmistub Poola kõrgliigaklubis Belchatowi Skras oma viimaseks mänguks, ent mõtleb juba nii eelolevale suvele kui ka klubivahetusele.

Esmalt kõige tähtsamast. Tugev seljavalu, mis rikkus Teppani hooaja lõpu, paistab viimaks taanduma hakkavat. “Tuleb tunnistada, et tänases trennis selg esmakordselt enam valu ei teinud,” ütles Teppan eile õhtupoolikul Võrkpall24.ee kõnele vastates.

“Ma ei saa siiski ühe trenni põhjal lõplikult midagi öelda. Käin igaks juhuks veel Poolas uuesti MRT-uuringult läbi, et kõik vajalik info oleks hooaja lõppedes Itaaliasse arsti juurde minnes olemas. Pole välistatud, et pean ikkagi operatsioonile minema.”

25-aastane pärnumaalane tõdeb, lõikus oleks tema jaoks viimane variant.

“Olgugi et tegu on väikese operatsiooniga, millest täielikult taastumine peaks võtma kaks kuud, ei või kunagi neid asju täpselt teada. Näiteks Perugia austerlasest nurgaründaja Alexander Berger käis sarnasel lõikusel ja naasis väljakule alles kuus kuud hiljem,” toob Teppan näite ja vihjab enda puhul sügisesele EM-finaalturniirile.

Kui nädal aega tagasi ilmus uudis sellest, et Teppan osaleb teist aastat järjest Lõuna-Korea liiga draftis, siis eile sai selgeks, et Aasiasse ta vähemalt järgmisel hooajal veel mängima ei siirdu.

“Leppisime agendiga just kokku, et ma ei hakka drafti minema. Esiteks toimub draft kaugel Kanadas, teiseks olen seljavigastuse tõttu kaotanud ikkagi omajagu vormi. Ja kes teab, võib-olla oleksin juba pärast esimest päeva omadega läbi,” ütleb Teppan.

Teppani vigastus sattus tähtsaimasse aega nii tänavust klubihooaega kui ka tulevikku silmas pidades. Õnneks on üks konkreetne variant siiski juba praegu heledapäisel ründajal laual.

“Jäin võrkpallituru mõistes kehval ajal vaikseks. Kuna agendi kaudu liigub ringi info, et pean võib-olla operatsioonile minema, on kosilased distantseerunud. Õnneks on Poolast tekkinud üks täiesti hea variant. Mariusz Wlazly suguste meestega ma seal koha eest võitlema ei peaks, vaid saaksin lõpuks põhidiagonaalina tegutseda. Seda ongi mulle hetkel kõige rohkem vaja. Kuna kõnealusel klubil on väga ambitsioonikad plaanid, oleks ka endal huvitav projektis kaasa lüüa,” sõnab Teppan, kelle vastu on hiljuti huvi tuntud ka Itaalia ja Prantsusmaa kõrgliigast.

Teppan peab oma viimase mängu Poola meisterklubi Belchatowi Skra eest kolmapäeval, kui otsustavas viienda ja kuuenda koha mängus kohtutakse Radomiga. Eestisse naaseb Teppan aga alles aprilli lõpus või mai alguses.

scroll to top