fbpx
Close

TÄNA | TalTech läheb Saaremaale sidemängijateta, “pingevaba” Pärnu kohtub Tartuga

Janis Sirelpuu. | Foto: Riina Vals/SK Duo

Credit24 Meistriliigas peetakse sel nädalal Eesti klubide osalusel kaks kohtumist, kui täna kell 19.00 lähevad Tartus vastamisi sealne Bigbank ja Pärnu Võrkpalliklubi ning samal ajal kohtuvad Kuressaares Saaremaa Võrkpalliklubi ja TalTech. Mõlemast mängust näeb otsepilti Postimehe vahendusel, kirjutab volley.ee.

Tabelis teist kohta hoidev Bigbank on varasemalt liigamängudes Pärnust kahel korral jagu saanud – nii esimeses kui ka teises ringis tulemusega 3:0. Lisaks alistas Tartu pärnakad kahel korral ka karikavõistluste veerandfinaalis.

Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets tõdes, et vastased on hooaja edenedes paremasse hoogu läinud. “Mingid asjad on neil kahtlemata paremaks muutunud. Alahinnata ei tasu Pärnut kindlasti ja usun, et neil on motivatsioon üleval ka selles osas, et tahetakse veel põhiturniiri neljanda koha eest võidelda,” rääkis Ojamets ja lisas, et Tartul on põhiturniiri võidu eest Saaremaaga konkureerida keeruline. “Teoreetiliselt see võimalus on, aga Saaremaal seisavad ees kodumängud mitte kõige tugevamate vastastega. Ma ei usu, et nad vääratavad või ennast üllatada lasevad.”

Pärnu loots Avo Keel enda sõnul tabeliseisule siiski ei mõtle, sest vahe lähimate konkurentidega on suur. “Meil on ses osas hea, et meie tabeliseis ei muutu olenemata mängu tulemusest ja see laseb pingevabamalt tegutseda – saan kõigile mänguaega jagada. Tuleme kohtumisele tugeva trenni pealt ja eks näis, mis saama hakkab,” rääkis Keel. Viimastes kohtumistes pole teinud kaasa Pärnu üks liidreid, nurgaründaja Taavet Leppik, kes haigestus angiini. “Loodetavasti kaheks viimaseks (põhiturniiri) mänguks saab ta mängutunnetuse tagasi, muid segavaid tegureid väga pole,” lisas juhendaja.

Liidermeeskond Saaremaa ja seitsmendal positsioonil paiknev TalTech peavad neljapäeval ära varasemalt edasi lükatud teise ringi mängu. Viimati olid samad meeskonnad vastamisi jaanuari keskel, kui Saaremaa 3:1 peale jäi. Avaringis võttis Saaremaa 3:0 võidu.

TalTechi on viimasel ajal vaevanud haiguste laine ja võimalik, et täna tuleb hakkama saada sidemängijata, ütles meeskonna peatreener Janis Sirelpuu. “Meil on, jah, keerulised ajad olnud, suurt osa meeskonnast on räsinud viirushaigused, mitmed on mänge vahele jätnud. Hetkeseisuga tundub, et homme (täna – toim.) ei ole meil kumbagi sidemängijat, sest Aleksander Eerma on haige ja Karlo Remy Kallend kaitseväes aega teenimas. Hetkel saame kokku kümme meest ja eks midagi tuleb välja nuputada – ilmselt paneme libero tõstma,” rääkis Sirelpuu.

Ülejäänud selle nädala kohtumistes on osalisteks vaid Läti klubid. Eestis selgitatakse nädalavahetusel aga A-klassi karikavõitjaid, seetõttu pole ka ühtegi meistriliiga mängu kavas.

Credit24 Meistriliiga mängud 5.-9. veebruaril:

5.02 kell 19.00 (Limbaži 3. kool) OC Limbaži/MSĢ – RTU/Robežsardze2:3 (15:25, 25:23, 25:22, 16:25, 7:15)

6.02 kell 19.00 (Kuressaare spordihoone) Saaremaa VK – TalTech, live-skoor

6.02 kell 19.00 (TÜ spordihoone) Tartu Bigbank – Pärnu VK, live-skoor

8.02 kell 16.00 (Zemgale olümpiakeskus) Jelgava Biolars – OC Limbaži/MSĢ, live-skoor

9.02 kell 16.00 (Zemgale olümpiakeskus) Jelgava Biolars – SK Jēkabpilsi Lūši, live-skoor
scroll to top