fbpx
Close

INTERVJUU | Lincoln Williams: Eestisse mängima tulemine oli mu elu parim otsus!

Lincoln Williams ja Doris Torilo abiellusid eelmisel suvel Eestis. | Foto: erakogu

Austraalia koondise põhimees, MM-finaalturniiriks valmistuv Lincoln Williams (24) peab Eestit oma teiseks koduks, sest abiellus ja sai lapse endise Eesti võrkpalluri Doris Williamsiga (varem Torilo).

Williams kuulub kahtlemata Eesti klubivõrkpalli meeldejäävamate leegionäride hulka. Pärast kolme Tallinna Selveris mängitud hooaega on diagonaalründaja lõpuks kanda kinnitanud Euroopa tugevamates liigades, kuuludes mullu Saksamaa pronksiklubi Rhein-Maini ja uuel hooajal Poola meeskonna Bedzini ridadesse.

Võimsate servide ja ründelöökide poolest siinmail tuntuks saanud Williams valmistub hetkel Egiptuses koos koondisekaaslastega MM-finaalturniiriks, kuid leidis sellegipoolest veerandtunni, et telefoni teel Eesti võrkpallisõpradele veidi oma tegemistest aru anda.

Lincoln, tagantjärele võib vist öelda, et 2014. aastal Tallinna Selverisse mängima siirdumine polnud kuigi halb otsus?

Eestisse tulemine oli mu elu parim otsus! Siin pole küsimustki. Leidsin siit tulevase abikaasa Dorise, aga ka väga head treenerid ja meeskonna, kus areneda.

Sinu ja Dorise perre sündis juulis tütar Diana. Kui palju sinu elu sellest hetkest alates muutunud on?

Lincoln Williams Tallinna Selveri särgis. | Foto: Siim Semiskar

Seda on võimatu sõnadesse panna. Mu elu muutus mõne tunniga kardinaalselt. Tallinnast Dorise ja Diana juurest koondise juurde tulemine oli väga-väga raske, kuid pean endale aru andma, et ka võrkpall kuulub mu elu hulka.

Mille järgi sai lapsele nimi valitud?

Valisime nime, mis oleks rahvusvaheline ja kergesti arusaadav nii Eestis kui Austraalias.

Millise riigiga te oma tuleviku plaanite siduda?

Plaan on pärast minu spordikarjääri lõppu Austraaliasse kolida. Ent side Eestiga jääb alles alatiseks.

Tuleme nüüd sinu kui võrkpalluri juurde. Mida kolm hooaega Selveris sulle õpetasid?

Rainer (Vassiljev) andis mulle tihedat tagasisidet. Õppisin tehniliselt oma servi, rünnakut ja kaitset parandama. Ent veelgi tähtsam oli ilmselt vaimne pool. Rainer sisendas mulle, et olen võimeline kõrgel tasemel võrkpalli mängima. Samuti oli meil Selveris väga hea füüsilise ettevalmistuse treener Indrek Verro.

Siirdusid pärast Selveris mängimist Saksamaa tippklubisse Rhein-Maini. Ole hea, ütle, kas Eesti parematel klubidel oleks Bundesligas midagi teha?

Tasemevahe on muidugi suur. Saksamaal on kõigil kõrgliigaklubidel raha komplekteerida tasemel võistkond. Aga ma arvan, et Saaremaa ja ka Tartu oleksid tänavu kaht meeskonda edestanud. Kui liigas mängivate mängijate tasemevahe on suur, siis treenerid ja treeningtöö olid vähemalt Selveril Saksamaaga täiesti võrreldavad.

Lõpetasid Rhein-Mainiga Bundesliga hooaja pronksiga. Kuidas sa ise Saksamaa-perioodile tagasi vaatad?

Päris hea hooaeg oli, kuigi esines teatud tõuse ja mõõne. Mul oli kevadel ebaõnne, sest sain vigastada esimeses poolfinaalmängus Berliini vastu. Tunnen, et läksin tugevas sarjas mängides selgelt paremaks.

Uueks hooajaks siirdud Poola keskmike hulka kuuluva Bedzini ridadesse ja saad mängida muuhulgas ka Rainer Vassiljevi koduklubi Lubini Cuprumi vastu.

Doris, Diana ja Lincoln Williams äsja tehtud perepildil. | Foto: erakogu

Jaa! Kui kuulsin, et Rainer liitub Lubiniga, olin väga rõõmus. See annab mullegi motivatsiooni rohkem pingutada, sest tean, et Rainer jälgib mu tegemisi. (Muigab.) Ja loomulikult saan ma nüüd mitmel korral tema võistkonda võita.

Kellega sul Selveri mängijatest side on säilinud?

Eelmisel hooajal suhtlesin kõige rohkem Karli Allikuga, sest ka tema mängis Bundesligas. Kuna ma käin tihti Eestis, siis suhtlen ka teiste endiste meeskonnakaaslastega edasi. Eesti on nagu mu teine kodu.

Mis sind mängijana täna veel Euroopa tipust lahutab?

Kindlasti stabiilsus. See on see, mis suurepärased mängijad tavalistest eraldab. Ma tean, et ma suudan mängida väga heal tasemel, kuid pean muutuma stabiilsemaks. Tänapäeva tippmängijad teevad häid esitusi nädalast nädalasse.

Kas ja kuidas on stabiilsust üldse võimalik arendada?

Ma arvan, et see on täielikult kinni peas. Stabiilsemaks saamist on raske õppida, see tuleb aja ja kogemustega.

Austraalia kuulub kahe nädala pärast algaval MM-il C-alagruppi koos Venemaa, USA, Serbia, Tuneesia ja Kameruniga. Pole just kõige raskem alagrupp, aga samas ei oota ilmselt ees ka midagi kerget.

Olen nõus. Me peame võitma Tuneesiat ja Kameruni, sel juhul pääseme alagrupist edasi. Seepärast oleme hetkel ka Egiptuses kontrollmänge pidamas.

Lõpetuseks, Eestis on võrkpallikoondise edulooga kursis juba pea kogu rahvas. Kui populaarne on see ala aga Austraalia mandril?

Sisuliselt teavad koondise käekäigust vaid need, kes ise võrkpalli mängivad. Ala populaarsus on viimasel ajal küll kasvanud, aga meil on veel väga pikk maa minna. Austraalias on lihtsalt nii palju teisi populaarseid pallimängualasid, millega võrkpall peab konkureerima.

scroll to top