fbpx
Close

Kuidas sai Prantsusmaal võimalikuks Eesti klubi ja mida üheskoos saavutada loodetakse?

Vasakult: Eliise Hollas, Polina Bratuhhina-Pitou ja Kristel Moor, all Kristiine Miilen. | Foto: erakogu

Uue hooaja tugevaimaks Eesti naiskonnaks võib naljaga pooleks pidada Prantsusmaa esiliigas mängivat Terville’i, mille nimekirjast leiab tänavu suisa neli eestlannat: temporündaja Eliise Hollas (24), nurgaründajad Polina Bratuhhina-Pitou (30) ja Kristiine Miilen (21) ning diagonaalründaja Kristel Moor (24).

Võistkonna sini-must-valgeks värvimise taga on perekond Pitou’d ehk pikaaegne Eesti koondislane Polina Bratuhhina-Pitou ning tema abikaasa ja lapse isa, naiskonna peatreener Romain Pitou. Võrkpall24 võttis Polinaga ühendust, et toredast kooslusest mõni sõna rääkida. Selgub, et mullu esiliigas kolmanda koha saanud klubil on vaid üks eesmärk: kerkida järgmiseks aastaks kõrgliigasse.

Polina, kuidas on juhtunud ikkagi nii, et neli eestlannat mängib ühes Prantsusmaa klubis? Ilmselt on siin nii sinu kui Romaini käsi tugevalt mängus.

Ma olen igal aastal proovinud meie võistkonda tuua rohkem eestlasi, aga klubi eelmine treener eelistas pigem brasiillasi, ameeriklasi ja muid rahvusi. Nüüd on aga peatreener vahetunud. Romain, kes enne oli abitreener, jälgib Eesti koondise mänge alates sellest ajast, kui sai minuga tuttavaks. Ta näeb, et Eesti võrkpalli kool on väga heal tasemel ning tüdrukud on tublid ja töökad. Maikuus käis ta Eestis tüdrukutega ka otse rääkimas ja veenis neid meie võistkonda tulema. Olen väga õnnelik selle üle, et nüüd mängib naiskonnas suisa neli eestlannat (Bratuhhina-Pitou ja Hollas mängivad Prantsusmaal mitmendat hooaega, uustulijad on Miilen ja Moor – toim.).

Kas kogu nelik on võistkonda toodud põhimängijateks?

Kõik peale minu peaksid küll olema põhikuuikus – nad on seda väärt. Juba esimestel treeningutel võis näha, et koondise treenerid on teinud nendega suvel väga head tööd. Mina aga olen alles oma endist vormi taastamas ja loodan aja jooksul oma koha põhikoosseisus tagasi võita.

Jätsid koondisesuve olude sunnil vahele. Millises seisus hetkel oled?

Ma ei saa veel öelda, et oleksin sama hea kui enne lapse sündi. Jaanuaris tahaksin küll koondisega liituda, juba arutan lapse vanavanematega selle üle, et kes tuleb last hoidma, kui Eestis olen.

Kas suviste koondisemängude valguses võiks naiskonna liidriks kerkida Kristiine Miilen?

Käisime nädalavahetusel Belgias kontrollmänge pidamas ja saime erinevates koosseisudes end proovida. Tundub, et Kristiinel on küll võimalik saada võistkonna liidriks. Samas on ka Eliise Hollasel liidriomadused olemas. Väljakul on väga hea võitluslik atmosfäär, kui Eliise väljakul on.

Mis keeles klubisisene suhtlus hakkab käima? Kui vaadata põhikoosseisu tegijaid, oleks vist lihtsam prantslased eesti keelt õppima panna?

Kahjuks Romain ei oska inglise keelt. Kõigil naiskonna liikmetel, kes ei räägi veel prantsuse keelt, tulevad seetõttu keelekursused, nii et detsembris loodab peatreener suhelda ainult oma emakeeles.

Milline on klubi eesmärk uuel hooajal?

Esiliiga võit, mis tähendaks kõrgliigasse tõusmist. Soovime ka amatööride karika võita.

scroll to top