fbpx
Close

INTERVJUU | Andrei Ojamets: meie võistkonnas pole kohe kindlasti Tähtesid ja Teppaneid

Andrei Ojamets. | Foto: SK Duo

Tartu Bigbanki peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul puudub tema meeskonnas emotsionaalne rünnakuliider, kes suudaks võistkonda rasketel hetkedel vee peal hoida.

Tartu on kaotanud finaalseerias Pärnu vastu kaks esimest mängu tulemusega 1:3. Kui üksikud hetked kõrvale jätta, on pärnakad senist seeriat domineerinud. Pärast eileõhtust mängu kogunesid Tartu juhendaja ümber ajakirjanikud, kes asusid meeskonna kehva esituse põhjuseid uurima.

Kas see oli sarnane mäng esimesega?

Tulemuse poolest kindlasti.

Aga sisu poolelt?

Võib-olla teatud momentides oli natuke parem nii kaitses, blokis kui rünnakul. Aga lõpptulemus oli sama, nii et keda see huvitab. Kokkuvõttes meie poolt jälle selline ebastabiilne esitus. Võistkonnavaimu osas jääme Pärnule hetkel selgelt alla.

Kas sinu hinnangul ongi just võistlusvaim peamine põhjus, mis kahe meeskonna osas vahe sisse teeb?

Finaalmängud on minu jaoks sellised mängud, kus sa pead iga mängu mängima kui viimast. Kui sa seda ei tee ja mõtled, et siin on veel mitu kohtumist ees, siis tulemus võibki olla negatiivne. Pärnu hingab praegu meeskonnana ühtselt. Seal on üks võistkond ja kindlad liidrid, kes mängu veavad. Meil pole paraku sellist säravat liidrit, kes otsustavatel hetkedel kõik tõsted enda peale saada tahaks. Piltlikult öeldes pole meie võistkonnas kohe kindlasti Tähtesid ja Teppaneid. See ongi meie võistkonna probleem.

Kas mängijad on liiga intelligentsed ja tagasihoidlikud?

(Muigab.) Nad on kõik mõnusad ja head inimesed.

Samas paistab Hindrek Pulk olevat justkui hädas sellega, et ta ei saa piisavalt tõsteid.

Jah, see on teine teema. Täna unustas sidemängija (Dmitri Šlomin) Pulga kindlasti mingitel hetkedel ära, kuigi sellest oli räägitud ja andsime talle mingil määral vabad käed. Pulk oli iseenesest väga tubli. Sidemängija peab… Ma ei taha teda süüdistada, aga tema ülesanne on tunnetada, kellel mäng sujub ja kellel mitte. Täpselt nagu teisel pool võrku on Chizoba. Kui ta lööb pallid maha, siis tulebki talle palju tõsta. Teisalt, kui teatud olukorras saab ründaja tõste ja eksib, siis tuleb teda ikkagi ka edaspidi usaldada. Me kardame otsuseid teha. Vastastel on Martti Keel selles suhtes heas mõttes nahaalne. Ka Dima on heal tasemel sidemängija – pole küsimustki -, aga tal jääb sportlikku nahaalsust puudu.

Alar Rikberg ütles pärast avamängu, et Tartu oli füüsiliselt Pärnust selgelt kehvem. Oled sa selle väitega nõus?

Võib-olla. Teste pole me teinud, see on silma järgi öeldud. Ütleme nii, et teravust on Pärnul rohkem, samas kaitset on nad meist alati rohkem mänginud. Olen varemgi öelnud, et kaitsemäng on adrenaliinisüst igale võistkonnale. See on see, mis paneb võistkonna liikuma. Ütlesin ka oma mängijatele, et kaitses peab meeldima mängida ja seal ei saa karta. Kui sa vaatad, kuidas reageerivad kaitses teatud pallide peale meie mängijad ja pärnakad – seal on suur vahe. Pärnus on mängijad valmis end ohverdama. Meie aga hakkame blokis vigu otsima. Paraku mäng ei koosne ainult blokist ja oma servist. Ja nii võimsad me kindlasti pole, et saaksime ilma kaitseta mängida. See ongi meie nõrk koht. Me peaksime musta töö tegemist nautima õppima.

scroll to top