fbpx
Close

Sammelvuo alustas Venemaa liiga finaalseeriat maailma esiklubi vastu üllatuspommiga

Tuomas Sammelvuo. | Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/Scanpix

Eile tehti Venemaa meistrivõistlustel algust finaalseeriaga, kus kohtuvad võrkpallimaailma viimaste aastate valitseja Kaasani Zeniit ja tänavuse hooaja suurüllataja Kemerovo Kuzbass.

Põhiturniiri võitnud Zeniit alistas teel finaali Ufa ja Novõi Urengoi. Kemerovo, kes lõpetas põhihooaja teisena, sai veerandfinaalis jagu Moskva Dünamost ja poolfinaalis Peterburi Zeniidist. Zeniit ei loovutanud nelja mängu peale ainsatki geimi, Kemerovo jäi vastastele alla kolmes geimis.

Kaasanis peetud finaali avamäng kujunes aga tõeliseks põnevusetenduseks. Kemerovo tuli avageimis välja 18:20 kaotusseisust ja siirdus numbritega 27:25 mängu juhtima. Teises geimis oli Kemerovo samuti tagaajaja rollis, 11:14, kuid mängis otsustavatel selgelt paremini ja võitis 25:21. Kolmandat geimi alustas Kemerovo hästi ja siirdus juhtima 13:8, kuid Kaasan tuli veel punkti kaugusele, 15:14. Geimi lõpp oli aga taas Kemerovo päralt ning 25:22 numbritega kindlustati ühtlasi matši 3:0 võit.

Kemerovo resultatiivseimaks kerkis Viktor Poletajev, kes kogus 19 punkti (+12). Inal Tavasijev lisas 11 (+10) ja Anton Karpuhov 10 punkti (+4). Matthew Anderson, Maksim Mihhailov ja Anton Kononov tõid Kaasanile võrdselt 11 punkti (+7, +2, 0).

“Mängisime sujuvat ja head mängu. Olime enesekindlad. Muidugi tekkis ka raskeid hetki, kuid peamine on see, et me ei vaadanud skoori. Mängisime rünnakul hästi ja hoidsime Zeniidi rünnakud kontrolli all. Ent homme (täna – toim.) tuleb uus ja täiesti teistsugune mäng,” ütles Kemerovo soomlasest peatreener, Venemaa koondise värske loots Tuomas Sammelvuo. Kemerovo edus mängib tähtsat rolli teinegi soomlane, libero Lauri Kerminen.

“Edu aluseks oli meeskond,” lisas Kuzbassi temporündaja, aastate eest Eesti liigas tuule tiibadesse saanud Dmitri Pašitski. “Ma pole oma karjääri jooksul kunagi Zeniiti võitnud. See on eriline päev. Olen oma meeskonna üle uhke. Ent üks mäng ei tähenda veel midagi.”

“Kemerovo läks väljakule ja võitles erinevalt meist iga palli eest. Seeria pole veel kaotatud, peame tegema õiged järeldused,” ütles Zeniidi kapten Aleksandr Butko.

Kolme võiduni peetav finaalseeria jätkub täna õhtul Kaasanis.

scroll to top