fbpx
Close

V24 TEEL TAANI | Tänu armastusele Eestisse naasnud Austraalia koondislane tõttas eurosarjaks TalTechile appi

Beau Graham. | Foto: ekraanitõmmis

Tallinna Tehnikaülikooliga reisis täna Kopenhaagenisse eurosarjamängudele kaasa ka Austraalia koondise temporündaja Beau Graham, kelle homne debüüt on pisivigastuse tõttu veel kahtluse all.

27-aastane Graham ei vaja Eesti võrkpallisõpradele pikemat tutvustamist, sest kuulus kaks aastat tagasi eurosarjas edukalt esinenud Saaremaa Võrkpalliklubi põhitegijate hulka. Eelmisel hooajal mängis Graham Prantsusmaa meistriliigas Ajaccio ridades. Möödunud suvel tegutses ta aga Austraalia koondises suure osa Rahvuste liiga kohtumistes diagonaalründajana, mängides muuhulgas näiteks Prantsusmaa ja Brasiilia vastu. TalTechi saabus ta seoses Saaremaa klubi presidendile Ivar Altile, kes tema TalTechis mängimise eest tasub. Kui kõik klapib ja rahvusvaheliselt tasandilt õnnestub ka paberimajandus korda saada, peaks Graham jääma TalTechi hooaja lõpuni.

Graham kinnitas, et Eestisse tõi ta tagasi armastus, sest ta tutvus Saaremaal mängides saarlannaga, kellega on tänaseks juba ka abielus. “Nii on. Me kohtusime Kuressaares kohvikus,” ütles tempomees täna enne Kopenhaagenisse lendamist videointervjuus Võrkpall24.ee’le.

“Tahtsin Eestisse jääda selleks hooajaks. Kuna Saaremaa plaan ei saanud tõeks, siis olen nüüd TalTechis. Ma ei ole olnud teiste klubidega ühenduses. TalTech on kvaliteetne meeskond, mis koosneb toredatest mängijatest. Mul on hea meel siin mängida,” rääkis Graham.

Grahami viimane mäng pärineb suve alguse Rahvuste liiga mängudest, viimastel kuudel on uus leegionär hoidnud end vormis Saaremaal. “Olen teinud personaalselt nii jõu- kui ka pallitrenni,” kinnitas Graham. “Olen kogu aeg olnud motiveeritud kõrgel tasemel mängida. See käib profisportlase elu juurde.”

TalTechi vastast CEV Challenge Cupi 1/16-finaalis, Taani klubi Gentoftet Graham ei alahinda, kuid ta usub, et Eesti klubil võiks olla kvaliteedis kerge eelis. “Gentofte on kvaliteetse blokiga meeskond. Eks aeg näitab, kumb meist tugevam on, kuid usun, et meil võib olla eelis.”

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu ütles, et eilsel treeningul tekkis Grahamil nimme-niude piirkonda valu. Kuidas Graham ise olukorda hindab? “Ma ei oska veel midagi konkreetset öelda. Räägin füsioterapeudiga (Liisi Sakala – toim.) ja vaatan, kas saan homme mängida,” vastas tänaseks paar nädalat TalTechiga treeninud austraallane.

Koha eest põhikoosseisus asub Graham konkureerima TalTechis Sten Perilluse, Mihkel Tanila, Jan Markus Üpruse ja Remo Torniga.

Videointervjuu Beau Grahamiga:

Grahami stiilinäited suvisest Rahvuste liiga hooajast diagonaalründajana:

scroll to top