fbpx
Close

VIDEO | Poolale vahegrupis üllatuskaotus, Prantsusmaa kuristiku äärel ja Williams Brasiilia vastu üleplatsimees

Poola ei suutnud otsustavas geimis ainsatki kolmest matšpallist realiseerida. | Foto: FIVB

Võrkpalli maailmameistrivõistlustel Itaalias ja Bulgaarias tehti eile algust vahegrupiturniiriga.

Suurüllatuseks võib pidada Poola 2:3 kaotust Argentiinale, seejuures viiendas geimis oli valitsev maailmameistril seisul 14:11 kasutada kolm matšpalli. Teises H-vahegrupi kohtumises alistas Serbia Aleksandar Atanasijevici 38 punkti (MM-i rekordi kordamine!) toel 3:2 Prantsusmaa. 2015. aasta Euroopa meistril Prantsusmaal on veel vaid teoreetiline võimalus edasi pääseda.

E-vahegrupis peeti kaks ühepoolset kohtumist. Turniiri senine üllataja Holland kaotas vastuhakku osutamata 0:3 Venemaale, Soome jäi sama skooriga alla Itaaliale, kes jätkab turniiri täiseduga.

F-vahegrupis kogus Lincoln Williams küll üleplatsimehena 16 punkti, ent Austraalia kaotas ikkagi oodatult 0:3 Brasiiliale. Teises mängus võitis Sloveenia 3:0 Belgiat.

Itaalia kõrval jätkab kuue võiduga turniiri ka USA, kes sai eile tulemusega 3:1 jagu Kanadast. Teises G-vahegrupi kohtumises alistasid võõrustajad bulgaarlased mõneti üllatuslikult 3:0 Iraani.

Tänase seisuga on suure tõenäosusega kuue parema hulka edenemas Itaalia, Brasiilia, Poola, Serbia ja USA. Eilsega tõstis kõvasti oma aktsiaid ka Venemaa, kes võitleb viimase edasipääsukoha eest eelkõige Sloveenia, Bulgaaria ja Iraaniga.

Tulemused:

Turniiritabelid:

E-vahegrupp:
Itaalia 6-0
Venemaa 4-2
Holland 4-2
Soome 2-4

F-vahegrupp:
Brasiilia 5-1
Sloveenia 4-2
Belgia 3-3
Austraalia 2-4

G-vahegrupp:
USA 6-0
Bulgaaria 4-2
Iraan 4-2
Kanada 3-3

H-vahegrupp:
Poola 5-1
Serbia 5-1
Prantsusmaa 3-3
Argentiina 3-3

*Kuue parema hulka pääseb iga vahegrupi võitja ja kaks paremat teise koha omanikku.

Turniiri individuaalne statistika. Allikas: Vikipeedia
scroll to top