fbpx
Close

Tartu publik nägi taas suurepärast matši, kuid Bigbanki jaoks on tänavune euroteekond lõppenud, lisatud intervjuu Kordasega

Tartu Bigbank. | Foto: CEV/Gertrud Alatare

Euroopa tugevuselt teises klubisarjas Cev Cupil pidasid korduskohtumise Tartu Bigbank ja Kaasani Zeniit. Eile peetud avamängus sai Tartu küll külalistelt geimi, kuid pidid leppima 1:3 kaotusega. Ka tänases mängus suutsime venelastele kohati kõva vastupanu osutada, kuid Tartusse kindla favoriidina ja end üllatada ei lasknud – 3:0 (25:21, 25:17, 25:19) Kaasanile.

Avageimis jagunesid esimesed punktid võrdselt, kuid oli näha, et Kaasani mängijad võtavad tänast kohtumist juba märksa tõsisemalt ja nende rünnakuliidri Maksim Mihhailovi rünnaku järel oli seis 15:10 venelastele. Eile igati korraliku esituse teinud Valentin Kordas jätkas sealt, kus pooleli jäi ja Bigbank jõudis kahe punkti kaugusele – 16:18. Kahepunktiline vahe jäi kuni seisuni 20:22, kuid siis lisas Zeniit gaasi ja võtsid ikkagi 25:21 geimivõidu.

Ka teine minimatš algas sarnaselt esimesele punkt-punkti heitluses, kuid siis jäid tartlased vastuvõtul hätta ja lasti kuulsad külalised kahe punktiga juhtima. Mihhailov eksis kahel korral rünnakuga ja meie mehed pääsesid ise 9:8 peale. Kui üldiselt on venelased tuntud kui sõbralik rahvas, siis järgnevad punktid nad seda ei näidanud ja jätsid Tartu kolmepunktilisse kaotusseisu. Dmitri Volkovi kolme ässpallingu järel oli Venemaa klubi edu juba kaheksa punkti (23:15) ja enam tagasi ei vaadatud. Geim Kaasanile 25:17, mis tähendas ühtlasi seda, et Zeniit pääseb edasi 1/16-finaali.

Kuna külalismeeskond oli edasipääsu taganud, saatis nende peatreener Aleksei Verbov platsile oma teise ešeloni. Ka Tartu tegi vahetuse, kui Martti Juhkami asemel tuli mängu seni nii eurosarjas kui ka Credit24 Meistriliigas episoodiliselt mänguaega saanud Taavet Leppik. Kui kuus punkti oli mängitud, vahetas Mart Naaberi välja Kevin Soo (hiljem tuli Naaber siiski tagasi platsile). Zeniit sai sisse paaripunktilise edu, mida hoiti küllaltki pikalt. Alar Rkberg üritas mängu muudatust tuua, kui saatis platsile Ronald Järve ja Juhkami, kes liikus diagonaalrümdajaks. Mõni minut hiljem läksid samad mehed puhkama tagasi. Leppiku serviäss tõi tabloole 14:14 viigi, kuid sama kiiresti lasti taas Zeniit mõne punktiga ette. Juhtohje hoiti lõpuni ja viimaseks jäänud vaatus Venemaa hiiule 25:19.

Tartu resultatiivseimaks kerkis 9 punktiga (-1) Albert Hurt. Martti Juhkami tõi 7 punkti (+2). Eile suurepärase esituse teinud (15 punkti, +11) Valentin Kordasel täna enam sellist jaksu polnud ja tema lisas 6 punkti (+5). Sarnaselt eelmainitule tõi 6 silma (+2) Alex Saaremaa. Kodumeeskonna vastuvõtt oli 43%, rünnak 42%, lisa tuli kolme bloki ja sama paljude ässade näol.

Venemaa klubi tulemuslikemaks kerkis Dmitri Volkov, kes tõi kahe geimiga 13 punkti (+9). Zeniit sai serve vastu 46-prtotsendiliselt, rünnakul näidati kõrgest klassi – 64%. Lisaks teeniti kaheksa blokki ja löödi kuus ässa.

Intervjuu Valentin Kordasega:

scroll to top