fbpx
Close

Video | Mannetu Saaremaa sai klubi ajaloo valusaima kaotuse ja on väljakukkumise äärel

Saaremaa sidemängijana tegutses eile lätlase Artis Caicsi asemel poolakas Lukasz Makowski. | Foto: Saaremaa VK

Credit24 Meistriliiga veerandfinaalseeriate avamängude suurim üllatus sündis Lätis. Eelmisel kevadel pronksmedali teeninud, aga tänavu palju kahvatumalt esinenud ja põhihooaja seitsmendal kohal lõpetanud Jekabpilsi Luši võttis kodusaalis tiitlikaitsja Saaremaa VK vastu 3:1 (29:27, 25:20, 23:25, 25:23) võidu ja asus kahe võiduni peetavat seeriat juhtima.

Detsembris Läti karikavõitjaks kroonitud Jekabpils näitas esimestest pallivahetustest alates, et tiitlikaitsjast favoriidil pole kerget mängu oodata. Esimeses geimis juhtis Lūši pidevalt kuni päris viimaste punktideni, siis tekkis korra ka saarlastel võimalus, aga tasavägine lõpp kallutati ikkagi enda kasuks. Teise geimi võttis Jekabpils juba üpris kindlalt. Kolmanda geimi suutis Saaremaa tänu vahetusest sekkunud mängijatele 25:23 võita, kuid neljanda geimi lõpus andis külalismeeskond käest neljapunktise edu (!) ning Rihards Pukitise serviseeria tõi lätlastele väärt võidu. Kunagi varem polnud Jekabpils seejuures Saaremaad võitnud, ent eile olid nad selle ära teeninud.

Eriti kahes esimeses geimis, aga ka kokkuvõttes oli Saaremaal probleeme vastuvõtuga (vaid 26%) ja seetõttu kannatas ka rünnakute kvaliteet. Nii realiseeris Siim Põlluäär esimeses kahes geimis 20 tõstest vaid 7 (35%). Kolmandas ja neljandas kasutas peatreener Urmas Tali diagonaalründajana Samuel Boehmi, kes tegutses oluliselt paremini, lüües 35 tõstest punktiks 18 ja lisas 3 serviässa ning ühe blokipunkti. Ent otsustavatel hetkedel jättis ka austraallane neli järjestikust tõstet realiseerimata.

Mängu kokkuvõttes oligi Boehm kaotajate parim 22 (+16) punktiga, nurgaründaja Eddie Rivera lisas 17 (+11).

Võitjate poolel säras Eriks Voronko 23 (+13) punktiga, Janis Medenis lisas 12 punkti (+4).

“Me ei alahinnanud vastast, teadsime, et tuleb tõsine mäng, sest Jekabpils oli läbi hooaja kõigile raske vastane,” kommenteeris Urmas Tali ootamatut kaotust. “Järgmise 48 tunni jooksul on peamine ülesanne mängijate eneseusk taastada. Midagi pole kadunud, laupäeval läheb Kuressaares andmiseks, kaks mängu ootab veel ees.”

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng peetakse laupäeval kell 19.00 Kuressaare spordihoones. Kui vaja läheb kolmandat, siis see mäng toimub pühapäeval kell 16.00 samuti Kuressaares. Saaremaa alustas tegevust 2017. aasta suvel ning on sellest ajast peale teinud siinmail puhta töö tulemuste osas. Nende veerandfinaalis väljakukkumine oleks seega suur üllatus.

Mäng täispikkuses (neljanda geimi otsustavad hetked alates 1:55.00):

scroll to top