fbpx
Close

Tartlannade imeline mäng ei jätnud kodusele konkurendile võimalustki – Balti liiga esimene finalist sai selgeks

Õnnelik Tartu Ülikool/Bigbanki võistkond pärast poolfinaali võitu. | Foto: TÜ/Bigbank

Tartu Ülikool/Bigbanki naiskond läheb Balti liigas püüdma homme pärastlõunal klubi ajaloo teist esikohta, sest alistas Kaunases toimuval finaalturniiril poolfinaalis üllatavalt kindlalt 3:0 (25:13, 25:17, 25:17) Tallinna Ülikool/Kikase.

Olgugi et põhiturniiril võttis omavahelistest mängudest kumbki võistkond ühe võidu ning Balti liiga põhiturniiri lõpetas Tallinn teise ja Tartu kolmandana, jäi tänases mängus oodatud põnevus nägemata. Hendrik Rikandi juhendatav Tartu esines kogenumale võistkonnale omaselt igas elemendis stabiilsemalt ja suutis mänguvõiduga kindlustada ühtlasi Balti liigas kuuendat hooaega järjest medali.

Võitjate poolel tegi ühtlaselt hea partii kogu võistkond, kui aga kedagi esile tuua, siis üleplatsimängijaks kerkis igapäevaselt Spordimuuseumis töötav Ingris Suvi 15 punktiga (+10), arstiametit pidav trio ehk Ingrid Kiisk, Mari Arak ja Ann Starkopf lisasid vastavalt 10 (+6), 8 (+5) ja 6 punkti (+3). Seitse punkti kogus füsioteraapiat õppiv ja treenerina töötav Eliise Hollas ning kuus punkti jäi algklassiõpetajana töötava Laura Reiteri arvele.

Sten Esna juhendatav Tallinna Ülikool ei suutnudki oma mängu korralikult käima saada. Ilmekalt kõneleb sellest rünnakul tehtud vigade arv – 22. Pealinnaklubi resultatiivseim oli tänavu saalivõrkpalli juurde naasnud ja kohe ka hästi mängima hakanud kahe lapse ema Raili Hunt 10 punktiga (+2), Kätriin Põld lisas 8 (+6) ning Laura Liisa Maiste, Merilin Paalo ja Maren Mõrd 4 punkti (+1, -3, -2).

Teises poolfinaalis on kell 18.30 vastamisi TK Kaunas VDU (põhiturniiri 1.) ja Jonava Aušrine KKSC (4.). Pronksimäng ja finaal on kavas homme, algusajad vastavalt 11.30 ja 14.30. TÜ/Bigbank on tulnud Balti liiga võitjaks varasemalt korra, 2018. aastal, mil võistkonda juhendas Andrei Ojamets.

scroll to top